Teknoloji Uzay

NASA, Dragonfly'ın fırlatma tarihi 2028 olarak duyurdu.

Görsel Kaynak: Nasa

NASA, Dragonfly'ın fırlatma tarihi 2028 olarak duyurdu. 2034 yılındaysa Titan'a varmış olması planlanıyor. Proje bütçesiyse 1 milyar dolardan, 3,35 milyar dolara genişletildi. Titan bir hava aracı ve motorunu şarj etmek için kalın bulutlardan dolayı Güneş enerjisinden yararlanamayacak. Bunun yerine nükleer bir enerji kaynağı kullanacak. 2 Yıl boyunca görev yapacak olan Dragonfly, her Titan gününde yani 16 Dünya gününde bir kere yer değiştirecek. Yüzeyde olduğundaysa örnekler toplayarak inceleme yapacak. Araç Titanın gündüz süresinde yani 8 Dünya gününde uçacak, gece olduğundaysa yani diğer 8 Dünya gününde kendini şarj edecek.

Etiketler Uzay Teknoloji

Paylaşan

Anıl Ahmet Esen

Merhaba, ben Anıl. Tam hatırlamamakla beraber, çok küçük yaşlardan itibaren havacılık ve uzayla ilgilenmeye başladım. Sonrasında model roketler inşa ettim ve birkaçını fırlattım. Daha büyük hedefler doğrultusunda, insanlığı yıldızlararası bir medeniyet haline getirmek gibi amaçlarla Atlas Aerospace'i kurdum. Daha sonrasında, bizden sonraki nesillerin yalnız hissetmemeleri, bilgiye temiz ve tarafsız bir şekilde ulaşabilmeleri, meraklarını kaybetmemeleri gibi amaçlarla Yeşil Evren'i kurdum. Şu anda hâlâ Atlas Aerospace'te emek vermekteyim. Ayrıca Yeşil Evren'de de metin yazarlığı ve yöneticilik yapmaktayım.

Scroll to Top